Dagmara is zeer betrokken. Goede adviezen, en zeer behulpzaam. Niet alleen tijdens de cursusuren maar ook openstaat voor verdere vragen.

Nancy van Asseldonk, directeur Het Broek Softfruit, Veghel

Cursus Nederlands voor Polen en Duitsers

Cursus Nederlands speciaal voor uw Poolse en Duitse werknemers. Er zijn programma’s zowel voor productiemedewerkers als voor hoger opgeleid personeel. Medewerkers volgen een individueel programma of een groepstraining.

Nederlands op de werkvloer

U hebt Poolse of Duitse werknemers in dienst en de communicatie met hen verloopt stroef. Ze kunnen zich slecht verstaanbaar maken in het Nederlands of knikken ‘ja’ op alles wat u zegt. U begrijpt ze niet altijd en twijfelt of zij u echt begrijpen. Instructies en uitleg geven is een groot risico want wat hebben ze eigenlijk begrepen?

U hebt het gevoel dat u geen fatsoenlijk gesprek met ze kunt voeren en de frustraties stapelen zich op. Door miscommunicatie ontstaan er problemen, fouten en onnodige kosten of misschien zelfs ongevallen. Dat risico wilt u niet nemen. U doet altijd uw best maar desondanks voelt u zich machteloos.

Moeiteloze communicatie

Wat zou het mooi zijn als uw Poolse of Duitse werknemers Nederlands spreken of zich tenminste in het Nederlands verstaanbaar kunnen maken. Wanneer u begrijpt wat ze bedoelen en er zeker van bent, dat zij u ook begrijpen. Wanneer u eindelijk meer gevoel krijgt bij uw Poolse of Duitse werknemers en ze beter kunt leren kennen.

Cursus Nederlands op maat

Elke cursus stem ik af op het beroep van uw werknemers en hun individuele leerdoelen. Tijdens de cursus leren ze moeiteloos en zelfverzekerd spreken en schrijven in het Nederlands. Daarnaast leren ze meer over de Nederlandse maatschappij en omgangsvormen om blunders te voorkomen en integratie te bevorderen.

Tijdens de cursus concentreren we ons op:

  • spreken: zich voorstellen, eenvoudige gesprekken voeren, vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens en dagelijkse dingen omschrijven in het heden en in het verleden
  • uitspraak: verbeteren van de uitspraak en intonatie
  • woordenschat: uitbreiding van de Nederlandse woordenschat met nadruk op vaktermen
  • schrijven: korte berichten en e-mails schrijven
  • spelling en grammatica: werkwoorden, lidwoorden en zinsbouw

We behandelen ook werkgerelateerde onderwerpen die voor het werk van uw werknemers onmisbaar zijn, zoals instructies begrijpen en problemen aangeven.

Pools- en Duitssprekende docente

Sinds 10 jaar verzorg ik cursussen Nederlands voor Polen en Duitsers. Sinds 20 jaar geef ik les en ik beschik over een Nederlandse eerstegraads lesbevoegdheid. Verder ben ik gerechtstolk en juridisch vertaler Nederlands-Pools en Pools-Nederlands. Ik ben aangesloten bij verschillende brancheorganisaties. Ik spreek vloeiend Pools en Duits en ik leg alle onduidelijkheden uit in de moedertaal van de cursist. Cursisten voelen zich veilig en prettig in de les, omdat ze zeker weten dat ik ze volledig begrijp.

Gratis proefles t.w.v. € 75

Interesse in een gratis proefles? Neem contact op.

Vragen? Neem contact op

Hebt u een vraag? Stel uw vraag via het contactformulier of info@dpstalen.nl, of bel 0314-32 55 46 en vraag een gratis proefles aan.